nieuws

Transparant Internationaal Strafhof

Geen categorie

Schmidt hammer lassen architects
uit Denemarken heeft gisteren het ontwerp gepresenteerd voor het nieuwe hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het nieuwe onderkomen moet in 2015 op zijn nieuwe locatie aan de Waalsdorpervlakte gereed zijn.

Transparant Internationaal Strafhof

 

 

Het nieuwe gebouw, met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter, gaat uit vijf kleine glazen vierkante gebouwen bestaan met daartussen een groot transparant gebouw. Volgens Bjarne Hammer moet het nieuwe gebouw respect, vertrouwen en hoop uitstralen. “Het strafhof is het toonbeeld van een vrije, open en rechtvaardige internationale gemeenschap”.

Golfbeweging

Door het hoogteverschil in de gebouwen ontstaat een golfbeweging. De architecten creëren zo een verbinding tussen de natuur en de rand van de stad. In tegenstelling tot het huidige gebouw in Den Haag, dat omgeven met prikkeldraad, schrikdraad en camera’s een gesloten indruk geeft, moet het nieuwe gebouw een open en transparant uiterlijk krijgen. Veiligheid is volgens Hammer in het ontwerp voor het nieuwe gebouw en zijn omgeving op eenzelfde niveau geïntegreerd, al is dat niet zichtbaar.

ICC

Het International Criminal Court (ICC) krijgt drie rechtszalen waarin mensen worden berecht die worden verdacht van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. De 108 staten die het hof financieren, worden de eigenaren.

Reageer op dit artikel