nieuws

The Mountain Dwellings genomineerd

Geen categorie

Het woningbouwcomplex ‘The Mountain Dwellings’ in Kopenhagen is genomineerd voor de ArchDaily’s Building of the Year Award 2009’. Het ontwerp is afkomstig van het Belgische architectenbureau JDS (Julien De Smedt Architects) in samenwerking met BIG Architects.

The Mountain Dwellings genomineerd

 

 

In het project door JDS Architects en BIG Architects is de parkeergarage met het woningcomplex versmolten. De parkeergarage, met schuin hellend dak, bevindt zich op de begane grond. Op dit schuine dak bevinden zich de woningen. Zo blijft de parkeergarage verbonden met de straat en heeft iedere woning een gelijkwaardig uitzicht. Iedere woning heeft daarbij een goede lichtinval, een dakterras met tuin die via een bewateringssysteem wordt onderhouden. Een glazen schuifdeur scheidt de tuinen met de woningen waardoor de toevoer van frisse lucht niet wordt afgesloten.

Uitzicht op het complex vanuit de stad.

Mount Everest

Aluminium platen bedekken de westelijke en de noordelijke gevels van het gebouw. Gaten in het aluminium zorgen voor licht en lucht in de parkeergarage. De gaten vormen een afbeelding van de Mount Everest die ’s nachts van binnenuit wordt verlicht.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.be

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels