nieuws

SPONGE ontwerpt modulair systeem van containers

Geen categorie

Architectenbureau SPONGE heeft samen met theaterplatform PickUp de CREATIVE CARGO ontwikkeld. Dit is een vernieuwend concept voor tijdelijke gebiedsontwikkeling. Het bestaat uit een modulair systeem van gestapelde containers, dat ingezet kan worden als gebiedsaanjager voor braakliggende terreinen. Het project is opgezet naar aanleiding van de aanhoudende vraag van kunstenaars naar goedkope werkruimtes en de behoefte van steden en ontwikkelaars om dergelijke terreinen te vitaliseren.

SPONGE ontwerpt modulair systeem van containers

CREATIVE CARGO ondervangt het grootste probleem dat tijdelijke ingebruikneming van braakliggende terreinen met zich meebrengt. De creatieve sector wordt door ontwikkelaars vaak verwelkomd als aanjager van een gebiedsontwikkeling. Wanneer de exploitatie echter verder gaat, moeten de kunstenaars weer vertrekken. Alles wat in de tussentijd is opgebouwd, moet dan worden achtergelaten. CREATIVE CARGO maakt het mogelijk een gebied op tijdelijke basis te betrekken en de opgebouwde infrastructuur over te brengen naar een andere locatie.

De basisunit van het concept bestaat uit een container. Deze kan casco worden gehuurd door een kunstenaar en zelf worden afgebouwd. Zo blijven de investeringskosten laag.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel