nieuws

Snel ontwerp- en bouwproces Eriba Groningen

Geen categorie

Rudy Uytenhaak Architectenbureau heeft in samenwerking met Friso Bouwgroep en de adviseurs ABT Arnhem en Deerns Groningen, de Design & Build aanbesteding gewonnen voor de nieuwbouw van het Eriba-gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Het wordt een snel ontwerp- en bouwproces met een geplande bouwstart in het derde kwartaal 2010 en een verwachte oplevering eind 2011.

Snel ontwerp- en bouwproces Eriba Groningen

Het onderzoeksgebouw komt aan de Antonius Deusinglaan te staan en sluit aan op de medische faculteit UMCG. In het European Institute on the Biology of Aging (Eriba) doen internationale wetenschappers uit verschillende disciplines onderzoek naar veroudering. Het programma bevat 5000m2 bvo aan labruimtes en andere onderzoeksfaciliteiten, uitwerkgebieden en representatieve ruimtes. De nieuwe huisvesting zal de eerste fase zijn van een omvangrijke toekomstige uitbreiding van de onderzoeksfaciliteiten van UMCG en RUG, gepland voor dit gebied in de komende jaren.

Eriba huisvest een onderzoeksfaciliteit waarbij het ontwerp inspeelt op ontmoeting en samenwerking. Dat resulteert in een functioneel concept met een bijzonder ruimtelijke werking met veel daglicht en een uitgesproken materialisatie. De gevel, installatie en materialisatie zorgen voor een duurzaam gebouw.

De faculteit voor Levenswetenschappen in aanbouw. Foto: RUG

Faculteit voor Levenswetenschappen

Binnenkort, voor de zomer, wordt de oplevering verwacht van een ander project van Rudy Uytenhaak Architectenbureau voor de Rijksuniversiteit Groningen, de Faculteit voor Levenswetenschappen. Dit project maakt deel uit van de vernieuwde Zernike Campus.

www.uytenhaak.nl
www.frisobouwgroep.nl
www.abt.eu
www.deerns.nl
www.rug.nl

Reageer op dit artikel