nieuws

Ontwikkeling stationsgebied Breda afgeblazen

Geen categorie

Het stadsbestuur van Breda ziet tot 2020 af van grootschalige ontwikkeling in het gebied Havenkwartier ten noordwesten van het nieuw te bouwen centraal station.

Ontwikkeling stationsgebied Breda afgeblazen

Onderzoek heeft uitgewezen dat in de toekomst de behoefte aan woningen en kantoren in Breda veel kleiner is dan het totaal van de te ontwikkelen woningbouw- en kantoorlocaties elders in de stad. Het Rijk wees in 1998 het nieuwe centraal station van Breda en de directe omgeving ervan aan als nieuw sleutelproject (NSP). Het nieuwe spoorstation waar de HSL zal gaan stoppen,wordt gebouwd naar een ontwerp van de Hilversumse architect Koen van Velsen. De totale gebiedsontwikkeling staat bekend onder de naam Via Breda.

In de Structuurvisie Spoorzone 2025 is het Havenkwartier na het Stationskwartier en de Drie Hoefijzers het derde gebied dat in ontwikkeling zou worden genomen. Dat zou gebeuren in de periode 2010-2020. Volgens het college moet binnen Via Breda de nadruk liggen op de realisatie van die delen die nu al in uitvoering zijn, Stationskwartier en Drie Hoefijzers. Voor kleinere (ook particuliere) bouwinitiatieven is in het Havenkwartier wel ruimte, mits ze passen in de plannen die de gemeente met het totale gebied heeft.

Reageer op dit artikel