nieuws

KCAP en UC studio ontwikkelen wetenschaps- en woonpark in Osnabruck

Geen categorie

KCAP Architects en Planners uit Rotterdam, in samenwerking met UC studio uit Berlijn, zijn vorige week gekozen als de winnaars van de stedebouwkundige prijsvraag voor de ontwikkeling van een nieuw wetenschaps- en woonpark op het areaal van de voormalige Scharnhorstkazerne in Osnabrück.

KCAP en UC studio ontwikkelen wetenschaps- en woonpark in Osnabruck

 

 

Het team van KCAP en Studio UC presenteert een strategisch ontwikkelingsconcept, dat flexibel kan worden uitgevoerd. Basis is het natekenen van de bouwvolumes, de topografie en bouwplaatsen op de contouren van de voormalige militaire faciliteiten op het kazerneterrein van 16 hectare.

KCAP wint in Osnabruck

Volgens de jury:  “het concept brengt een juiste mix van urbane en op de locatie toegepaste dichtheid voor een compacte wijk in de stad. Op een vanzelfsprekende manier worden mogelijke ‘impulsfuncties’ aan de openbare ruimtes toegewezen. Een grote diversiteit aan publieke ruimtes schept de nodige identiteiten. Kleine, tegenwoordig al bestaande oasen en plaatsen van als eerste gebruik worden genomen vormen de kiem voor de stedelijke ontwikkelingskracht. De analyse van de lokale elementen kan niet beter worden opgelost.”

KCAP en Studio UC zullen samen met de gemeente Osnabrück in de komende maanden een pakket van maatregelen voor de uitvoering van het concept voorbereiden.

Reageer op dit artikel