nieuws

FEM-gebouw Nijmegen in gebruik

Geen categorie

Vandaag opent de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) haar nieuwe locatie aan de Laan van Scheut in Nijmegen. Het ontwerp voor het gebouw van de Faculteit Economie en Management (FEM) is van architectenbureau LIAG. Het nieuwe onderkomen biedt onderdak aan alle Nijmeegse economische opleidingen.

FEM-gebouw Nijmegen in gebruik

 

 

Het accent in het ontwerp van LIAG ligt op een open onderwijsgebouw waarin veel interactie is tussen de gebruikers. In de bouwmassa zijn uitkragingen, insnoeringen en gevelafbuigingen aangebracht die reageren op de bestaande bebouwing en op de naastgelegen Faculteit Gezondheid Gedrag en Maatschappij. De lichtblauwe stalen gevel maakt volgens Maarten Grasveld (architect LIAG) van het totaal “een stoere ijsschots op de campus in Nijmegen”.

LIAG ontwerpt FEM-gebouw

Duurzaam

Bij de ontwikkeling van de huisvesting voor de HAN is het milieu als uitgangspunt genomen. De ontwerpers kozen voor een compacte bouwvorm met een duurzame klimaatbeheersing. Lampen en roltrappen worden gestuurd op aanwezigheidsdetectie. Het meubilair is gemaakt van materialen die tot de minst milieubelasten categorie behoren.

LIAG ontwerpt FEM-gebouw

LIAG ontwerpt FEM-gebouw

Uitbreiding noodzakelijk

LIAG startte in 2006 met het ontwerp voor het FEM-gebouw. De bestaande faculteiten op de HAN-campus in Nijmegen groeiden uit hun huisvesting waardoor uitbreiding noodzakelijks was. Het totale plan bestaat in de eindfase, de eindoplevering is in het voorjaar van 2011, uit twee lagen ondergronds parkeren en drie bouwlagen bovengronds met een totale omvang van 25.000 m2.

Reageer op dit artikel