nieuws

Erick van Egeraat geeft Bratislava nieuw gezicht

Geen categorie

Het project River Park is bedoeld om het gebied tussen de rivier Danube en het historisch centrum van de Slowaakse stad Bratislava te revitaliseren. Erick van Egeraat ontwerpt hiervoor het woongebouw River House, het vijfsterrenhotel Kempinski Hotel River Park, de publieke ruimtes en de boulevard, een dynamische promenade van 2 km lang en de favoriete plek voor de inwoners van Bratislava.

De ontwerpen zijn onderdeel van een masterplan, dat wordt ontwikkeld door J&T Real Estate. Het woongebouw River House hangt over het water, waardoor fraaie uitzichten op de rivier worden geboden, en is een ankerpunt voor bezoekers aan en bewoners van dit gebied.

Het naastgelegen Kempinski Hotel River Park zal het eerste vijfsterrenhotel van Slowakije zijn en is door Van Egeraat ontworpen als een L-vormig gebouw van acht verdiepingen, met 263 kamers, een restaurant en bar, vergaderzalen en een wellness centrum. Gesitueerd aan het water, lijkt het gebouw op te rijzen uit de rivier, geflankeerd door de nieuwe promenade rechts en het appartementencomplex River House links.

Reageer op dit artikel