nieuws

Des Bouvrie verdachte in fraudezaak

Geen categorie

De bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij een vastgoedfraude. Verschillende bronnen bevestigen dit vandaag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf. Des Bouvrie is op dit moment niet beschikbaar voor commentaar.

Volgens het ANP gaat het om een zaak in de provincie Utrecht. De FIOD-ECD arresteerde in het onderzoek hiernaar op 2 maart twee verdachten op verdenking van valsheid in geschrifte en belastingfraude. De 52- en 47-jarige verdachten zijn werkzaam in de vastgoedsector, liet het Openbaar Ministerie eerder weten. Zij worden er van verdacht te hebben gefraudeerd met facturen bij zowel de bouw als bij verbouwingen van privégebouwen. Het gaat om bedrijfspanden en woningen.

Invloed op het interieur

Jan des Bouvrie (Naarden, 3 augustus 1942) volgde na de middelbare school een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Nadat hij deze voltooide, werkte hij enige tijd in de meubelzaak van zijn ouders. Later begon hij voor zichzelf.
Voor de Gelderland Groep ontwierp hij de Kubusbank 430 en diverse andere bankstellen. Zijn doorbraak naar het grote publiek kwam met zijn interieuradviezen voor het tv-programma TV Woonmagazine, waarin hij Nederland van het eikenhouten meubilair afhielp en het moderne, strakke wooninterieur promootte.
Op 21 september 2008 ontving Des Bouvrie een Glamour Award voor zijn gehele carrière in de categorie Design.

(bronnen ANP, AD, Telegraaf, Elsevier)

Reageer op dit artikel