nieuws

Claus en Kaan op short list Design Museum Londen

Geen categorie

Uit een groep van 42 inzendingen is Claus en Kaan samen met onder andere David Chipperfield, John Pawson, Tony Fretton gekozen om een ontwerp te maken voor het museum dat zal verhuizen van zijn huidige locatie nabij de Tower Bridge naar het voormalige Commonwealth Institute aan Kensington High Street. Het winnende ontwerp zal in april bekend worden gemaakt.

Claus en Kaan op short list Design Museum Londen

 

 

Het huidige complex uit 1962 zal worden herontwikkeld volgens een controversieel masterplan van OMA, dat vorig jaar september is goedgekeurd.Het spraakmakende monumentale Parabola-gebouw, in 1962 ontworpen door RMJM, moet worden omgevormd tot een toonaangevend museum dat zal fungeren als kloppend hart van de internationale designcultuur.

Deyan Sudjic, directeur van het Design Museum zegt over de opdracht: “Wij zoeken naar een architect die zich net als wij toelegt op excellent design en het maximale uit het gebouw weet te halen”.

Reageer op dit artikel