nieuws

Bouwstart European China Centre deze zomer

Geen categorie

Deze zomer begint aan de Rijnhaven in Rotterdam-Zuid de bouw van het European China Centre Rotterdam (ECC). Een ontwerp van Joke Vos Architecten.

Bouwstart European China Centre deze zomer

 

 

 

 

ECC wordt een internationaal multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen. Naar verwachting is de oplevering van het complex in de eerste helft van 2010. Het plan is oorspronkelijk geïnitieerd door de Chinese gemeenschap in de Rotterdamse regio. Het project bestond bij de presentatie in 2007 in totaal uit ongeveer 100.000 m2 vastgoed. Anno 2010 staan kantoren, appartementen, een hotel, restaurants, supermarkt, Chinese specialiteitenshops en congres- en evenementenfaciliteiten gepland. De ontwikkeling ving in april 2007 aan met de sloop van de Van Oosterom-loodsen op Katendrecht.

De daadwerkelijke bouw was destijds voorzien in 2008, een jaar later werd 2009 genoemd als het jaar van de bouwstart. Het complex combineert volgens ECC Rotterdam het beste van de Nederlandse en Chinese cultuur, gelegen op een van de mooiste en centrale plekken in Rotterdam met uitzicht op het water, het Rijnhavengebied en de Wilhelminapier.

Reageer op dit artikel