nieuws

Winnaars Zuidoost Architectuurprijs 2009

Geen categorie

Afgelopen woensdag zijn de Zuidoost Architectuurpijzen uitgereikt. De vakjuryprijs ging naar de flat Grubbehoeve. De publieksprijs ging naar het Bijlmer Parktheater.

Winnaars Zuidoost Architectuurprijs 2009

 

 

 

 

Grubbehoeve

Een deel van de flat Grubbehoeve is verbouwd tot koopappartementen en een deel is gerenoveerd in de sociale huursector. De bestaande bewoners wilden de oorspronkelijke kwaliteiten van het concept van Le Corbusier behouden. Volgens de jury is CASA architecten er in geslaagd bedrijven en voorzieningen op de begane grond te integreren in het woongebouw.

“Door investeringen in details, het openbreken van de plint heeft de flat een geheel nieuwe relatie met haar omgeving gekregen. Grubbehoeve is zo kenmerkend omdat door de samenwerking met bewoners en met simpele middelen gestalte is gegeven aan de vernieuwing van de Bijlmermeer.”

 Bijlmerparktheater wint publieksprijs Zuidoost Architectuurprijs

Bijlmer Parktheater

Ruim 900 mensen stemden digitaal voor het Bijlmer Parktheater, een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter. Het gebouw huisvest vier theatergroepen die onderling sterk verschillen en eigen eisen stellen aan de vorm en het gebruik van de ruimtes. De Ruiter voorzag de grote zaal van een flexibel systeem, waarmee alle gewenste opstellingen zijn te realiseren.

Nominaties

De winnaar en de winnaar van de publieksprijs werden verkozen boven Fénice door Köther Salman Koedijk Architecten, de Hogeschool voor Economische Studies (HES) door Ector Hoogstad Architecten en de Nieuwe Kempering door HVDN architecten.

Reageer op dit artikel