nieuws

Voorraad kantoorruimte op Zuidas slinkt in rap tempo

Geen categorie

De beschikbare kantoorruimte op de Amsterdamse Zuidas is geslonken tot een volume van 100.000 vierkante meter. Volgens commercieel directeur Robert Dijckmeester kan het twee tot drie jaar duren voordat er nieuw vloeroppervlak beschikbaar komt voor nieuwbouw.

Voorraad kantoorruimte op Zuidas slinkt in rap tempo

 

 

 

De Zuidas kijkt uit naar de komst van Arcadis als nieuwe huurder. Binnen enkele weken valt de beslissing het hoofdkantoor van het beursgenoteerde ingenieursbureau vanuit Arnhem over te plaatsen naar de hoofdstad.

Dit jaar verhuizen ook BinckBank en juridische dienstverlener Simmons & Simmons naar de Zuidas. Vorig jaar slaagde het Zuidasbedrijf 26.000 vierkante meter kantoorvloer onder te brengen bij nieuwe huurders. Met de ingang van 2010 was het totale aanbod geslonken tot 103.000 meter. Het leegstandspercentage bedroeg volgens vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle 15,5 procent. Tot de gereedstaande kantoren die nog op gebruikers wachten, behoren UN Studio (22.600 meter), Vivaldi (17.200 meter) en Symphony (12.600 meter). De totale voorraad bedraagt 650.000 meter. De gemiddelde jaarhuur van gebouwen op de Zuidas is 295 euro per meter. De top reikt tot 335 euro per meter.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel