nieuws

Vernieuwd: de Architect interieur

Geen categorie

de Architect interieur is terug. Om nog beter tegemoet te komen aan de behoeften van interieurarchitecten, architecten, ontwerpers en opdrachtgevers is zowel formule als design vernieuwd. In de Architect interieur staat het ontwerp en onderzoek dat interieurontwerpers verrichten in de beroepspraktijk centraal. de Architect interieur inspireert, informeert en reflecteert op het vakgebied. In 2010 zullen 4 nummers verschijnen.

Vernieuwd: de Architect interieur

Inspiratie en informatie

In de rubriek Nieuws zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van interieurontwerp en design terug te vinden, zoals een vooruitblik op de Salone del Mobile in Milaan en interviews, bijvoorbeeld met Studio Roosegaarde. Het platform voor discussie en opinie is In debat.
Vormvisie is de plek waar Italiaanse meubelkoningin Patrizia Moroso haar inspiratiebronnen onthult. Ook blikt kantoorinrichter Steelcase in deze rubriek vooruit op de workshop van de Architect Academie op 22 april. Zij licht een tipje van de sluier op over hoe het ontwerp van kantoorinterieurs in kan spelen op de behoefte van werknemers.

Het maken van een ontwerp

de Architect interieur besteedt veel aandacht aan de uitvoering van een ontwerp en de begeleiding daarvan. In de rubrieken Van opdracht tot ontwerp en Van prototype tot product is de totstandkoming van een ontwerp en de interactie met de opdrachtgever te zien in beeld en tekst. Hoe een interieurontwerp technisch in elkaar steekt wordt uitgelegd in In detail.

Thema wooninterieurs

Nieuwe ontwikkelingen die van invloed zijn op het ontwerp van wooninterieurs worden onderzocht in het Thema. Aan de hand van verschillende projecten wordt de verschuivende verhouding tussen publiek en privé zichtbaar en hoe hedendaagse leefstijlen worden vertaald naar een interieurontwerp.

Reageer op dit artikel