nieuws

UNStudio aan de slag in Sint Petersburg

Geen categorie

Gisteren hebben UNStudio en Grigorjev & Partners het contract ondertekend voor het nieuwe danstheater in het historische centrum van Sint Petersburg. Het contract is een vervolg op de uitslag van de prijsvraag die UN Studio in juli 2009 won. Het danstheater krijgt een oppervlakte van 24.000 vierkante meter.

UNStudio aan de slag in Sint Petersburg

 

 

Het toekomstige Dance Palace gaat deel uitmaken van het European Embankment masterplan voor een nieuw stedelijk gebied in het historische centrum van Sint Petersburg. Het theater wordt een transparant gebouw, een plaats om te kijken en bekeken te worden. Twee auditoria gaan plaats bieden aan 1300 bezoekers. Het wordt de thuishaven van het Eifman Ballet van choreograaf Boris Eifman.

 UNStudio tekent contract nieuw danstheater Sint Petersburg

Hoefijzervorm

Voor een goede akoestiek krijgt de zaal een hoefijzervorm. Deze vorm is in het verleden vaker succesvol gebleken bij ballet- en musicaluitvoeringen. Daarnaast wilde Van Berkel een zaal ontwerpen waarin vanaf elke stoel en op elk moment, ongeacht de positie van de uitvoerder op het podium, de voeten van de ballerina’s en de dansers te zien zijn.

Theaterontwerpen

UNStudio heeft ervaring met theaterontwerpen. Recentelijk leverde het bureau het Agora Theater in Lelystad op and het MUMUTH Music Theater in Graz (Oostenrijk).

Reageer op dit artikel