nieuws

Steven Holl winnaar Progressive Architecture Awards

Geen categorie

Met het ontwerp voor een poortgebouw voor de haven van Kopenhagen is Steven Holl een van de negen winnaars van de Progressive Architecture Awards. De prijs is georganiseerd door Architect Magazine. De jury bestond uit Stan Allen, Adele Chatfield-Taylor, Sarah Dunn, Diane Hoskins, John Peterson, and James Richärd.

Steven Holl winnaar Progressive Architecture Awards

 

De nieuwe entree tot de havens van Kopenhagen is gebaseerd op het concept van twee torens die ieder een deel van een brug dragen. Hierdoor kan het looppad van de brug twee richtingen hebben, wat aansluit op de oriëntatie van de twee kades. Het programma an eisen schreef voor dat de twee oevers met elkaar moesten worden verbonden op een hoogte van 65 meter.

De architectuur van de Langelinie toren is geïnspireerd door het feit dat aan deze zijde van de haven regelmatig grote oceaanstomers vertrekken, de toren aan de andere zijde is meer gericht op de achterliggende stad. De onderzijde van de brug en de andere uitstekende volumes zijn felgekleurd en worden ’s avonds aangelicht zodat ze het water kleuren alsof het een schilderij betreft.

De overige winnaars vind je hier.

 

Reageer op dit artikel