nieuws

Stedebouw Amsterdam in de knel

Geen categorie

De gemeente Amsterdam overweegt 129 miljoen euro te bezuinigen op investeringen in ruimtelijke ontwikkeling, economie en verkeer. Ook een hogere onroerend goed belasting is een optie. Met de verkoop van gemeentelijk bezit, zoals aandelen in bedrijven als Schiphol en de verkoop van grond, in plaats van die in erfpacht uit te geven, kan ze eenmalig bijna 1,3 miljard te verdienen. Dat blijkt uit een gisteren bekend gemaakte inventarisatie van het Amsterdamse stadsbestuur.

Stedebouw Amsterdam in de knel

Beslissing

De gemeente heeft voor bijna 380 miljoen euro aan mogelijke bezuinigingen geïnventariseerd. Het huidige college maakt hier geen keuze uit, maar laat deze over aan het nieuwe college dat zal aantreden na de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand. Stoppen met de Noord-Zuidlijn is volgens het college duurder dan doorgaan. Voor bouwrisico’s wordt niettemin 375 miljoen gereserveerd. Het te bezuinigen bedrag bedraagt in 2011 90 miljoen euro en zal oplopen tot 248 miljoen in 2014.

Reageer op dit artikel