nieuws

SS Rotterdam open voor publiek

Geen categorie

De SS Rotterdam is vanaf gisteren open voor publiek. Het schip dat afgemeerd ligt in Katendrecht, heeft een hotel, twee restaurants, twee bars, een nachtclub, veertien zalen, een theater, winkels en een congresruimte gekregen waarmee het een toeristische attractie met worden.

SS Rotterdam open voor publiek

 

 

De verbouwing van het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn stuitte op veel problemen. Woningcorporatie Woonbron, de koper van het schip, kwam zelfs onder toezicht te staan omdat het project duurder (zo’n slordige 210 miljoen) uitviel dan aanvankelijk was gedacht.

De Club Room van Restaurant Lido

Originele inrichting

Van de 257 kamers uit het hotel zijn een aantal compleet vernieuwd. Sommige kamers zijn in oude staat teruggebracht, zoals de kamer waar koningin Beatrix in heeft geslapen. Ook nog volledig voorzien van zijn originele inrichting is de Ocean Bar. De bar, in de vorm van een golf, is voorzien van reusachtige vissen schubben op het plafond.

Terugverdienen

Of de SS Rotterdam de investering van 240 miljoen kan opbrengen is nog maar de vraag, zeker nu er geen entree wordt gevraagd voor het bezoeken van de publieke ruimtes. Het schip is dagelijks te bezoeken van 9 tot 4 uur.

Reageer op dit artikel