nieuws

Plannen uitbreiding MUMA gepresenteerd

Geen categorie

Het centrum voor Mulukse geschiedenis en cultuur in Nederland (MUMA) gevestigd in Utrecht ondergaat een metamorfose. De Amsterdamse architect Serge Schoemaker heeft het voorlopig ontwerp van de verbouwing en uitbreiding gepresenteerd. Als alles volgens plan verloopt beschikt het MUMA vanaf 2012 over een eigentijds onderkomen waarmee het zich op de toekomst kan richten.

Plannen uitbreiding MUMA gepresenteerd

In het plan van Serge Schoemaker Architects wordt een deel van de oude uitbouw uit de jaren tachtig vervangen. Bovendien wordt de patio, die nu niet in gebruik is, geïntegreerd in het museum. Door de geplande ingrepen kan het MUMA haar faciliteiten, zoals de tentoonstellingszalen, het kenniscentrum, het muziektheater en een Moluks café, beter benutten en combineren. Bovendien voorziet het ontwerp in een nieuwe foyer en multifunctionele expositiezaal.

 

De uitbreiding vormt een schakel tussen de verschillende activiteiten. De foyer en het café aan de achterzijde van het gebouw zijn voorzien van een grote glazen pui en kijken uit over de museumtuin. De tentoonstellingsruimte en de bibliotheek krijgen een plaats in de negentiende-eeuwse panden aan de voorzijde. Het ontwerp kent een open plattegrond, is eigentijds vormgegeven en terughoudend gematerialiseerd.

Reageer op dit artikel