nieuws

Olympische Spelen Zuidas Amsterdam

Geen categorie

Ofschoon de Olympische Spelen pas in 2028 plaatsvinden en nog lang niet vaststaat of Nederland, laat staan Amsterdam, de Spelen krijgen, heeft de gemeente Amsterdam alvast locaties aangewezen. Hierbij speelt de Zuidas een prominente rol. Amsterdam blijft zo de droom van dit gebied nadrukkelijk najagen.

Olympische Spelen Zuidas Amsterdam

In de onlangs gepresenteerde Ontwerp Structuurvisie is naast deze zone ook het havengebied binnen de ring A10 aangewezen als mogelijke locatie. Op deze plek moeten een Olympisch stadion en een Olympisch dorp komen. Als de keuze valt op de locatie Zuidas, wil de gemeente het Olympisch Stadion hergebruiken. In de RAI kan een zwemstadion worden gerealiseerd.

In de Ontwerp Structuurvisie staat verder hoe Amsterdam zich tot 2040 zal ontwikkelen. Over dertig jaar wil de hoofdstad ‘economisch sterker en duurzaam’ zijn. Amsterdam gaat tot 2040 70.000 extra woningen bouwen. De gemeente wil verder het hele gebied binnen de ringweg A10 tot het centrum van de stad bestempelen.

Reageer op dit artikel