nieuws

Nieuw leven voor Glazen Huis Antwerpen

Geen categorie

Het Glazen Huis in Antwerpen krijgt na jarenlange leegstand een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar UrbanCapital realiseert in het vroeg-modernistische gebouw zestien stadsappartementen, waaronder een penthouse en 1000 vierkante meter handelsruimte. Conix Architects tekende voor de architectuur, Arjaan De Feyter werkte het interieurconcept uit.

Nieuw leven voor Glazen Huis Antwerpen

 

Lange termijn

De renovatieplannen van Conix Architects zijn erop gericht zoveel mogelijk daglicht in de appartementen te krijgen. In het authentieke ontwerp van Brinkman & Van den Broek uit 1938 worden hedendaagse elementen geïntegreerd. Het pand krijgt opnieuw een volledig glazen voorgevel. De configuratie van de achtergevel blijft ongewijzigd, afgezien van de toevoeging van loopbruggen die toegang geven tot de woonunits. Deze vergroten de bewoonbare oppervlakte van de woonunits en zorgen meteen ook voor zonnewering. Daarnaast komt er een gemeenschappelijk omsloten binnengebied dat de bewoners een prachtig zicht biedt op de Sint-Pauluskerk, het klooster en de rest van de historische stad.

De huidige situatie.
Foto UrbanCapital fotograaf Frederik Vercruysse

Interieurconcepten

Elk appartement zal naar de specifieke noden en leefgewoonten van zijn toekomstige bewoners worden ingericht. Bewoners kunnen kiezen uit gepersonaliseerde interieurconcepten of ‘moods’, die elk overeenkomen met een speciale selectie materialen, stoffen, kleuren en zelfs meubels: “urban minimal” voor een strak en trendy interieur, het milieuvriendelijke “urban natural” of het luxueuze “urban chic”. De projectontwikkelaars ontwikkelde een apart label voor het project ‘WellnessWonen’ waarin duurzaamheid naar voren komt.

Losstaande volumes

Om die aandacht voor wellness en comfort ook in het interieur te vertalen, werkte interieurarchitect Arjaan De Feyter met ruime, open compartimenten. De Feyter: “Om een echt loftgevoel te creëren hebben we gewerkt met twee losstaande volumes: een woon- en een slaapgedeelte. In plaats van traditionele muren in steen of gipskarton gebruiken we schrijnwerk dat in de vorm van kastenwanden in één lijn doorloopt met ruimteverdelende wanden. De keukenkasten, de dressing en de technische berging lopen bijvoorbeeld door in hetzelfde materiaal, en het inkomvolume met de vestiaire doet tegelijk dienst als afscheiding van de slaapzone.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels