nieuws

Marcel Wanders richt nieuwe nachtclub AIR in

Geen categorie

Op de plek van de legendarische nachtclub it in de Amsterdamse Amstelstraat opent april dit jaar een nieuwe club met de naam AIR. Marcel Wanders zal het interieur van de club ontwerpen. De buitenzijde van het pand is gedeeltelijk intact gebleven. De binnenzijde is grotendeels casco opgeleverd, waardoor de inrichting volledig kan worden vernieuwd.

Marcel Wanders richt nieuwe nachtclub AIR in

De indeling is zo ontworpen dat verschillende ruimtes straks op eenvoudige wijze zijn te koppelen en van elkaar te ontkoppelen. Hierdoor wordt de club flexibel en kunnen er zowel een paar honderd mensen in als vijftienhonderd.

De club bestaat uit twee verdiepingen, onderverdeeld in acht niveaus. De entree bevindt zich op de bovenste verdieping en loopt over in een foyer en garderobe met lockers. Eenmaal binnen is er een uitzicht op de dansvloer, die zich op de onderste verdieping bevindt.

Air krijgt verschillende bars, een ‘table service’-ruimte, twee rookruimtes en diverse uniseks-toiletgroepen. Iedere ruimte krijgt een eigen sfeer en beleving, met sensuele vormen en een spraakmakende aankleding, ontworpen door Marcel Wanders.

Reageer op dit artikel