nieuws

Lodewijk Baljon wint Duitse design award

Geen categorie

Het bureau voor Landschapsarchitectuur en Stedebouw Lodewijk Baljon heeft in de categorie landschapsarchitectuur de Duitse Design Award 2010 voor het ontwerp Stationsplein in Apeldoorn gewonnen.

Lodewijk Baljon wint Duitse design award

 

 

 

 

Stationsplein Apeldoorn

Het nieuwe stationsplein vormt de entree tot de stad en toont Apeldoorn als moderne stad aan de Veluwe. Zandkleurige verharding en naaldbomen zijn een directe referentie aan het landschap. De leesbaarheid van de ruimtelijke organisatie en het comfort voor de reiziger zijn van primair belang. In een basispatroon van craquelures met geïntegreerde afwatering worden lijngoten, boomroosters en lantarenpalen moeiteloos ingepast, waarbij de bestratingsrichting steeds verspringt.

 Lodewijk Baljon wint Duitse designprijs met stationsplein Apeldoorn

De prijs

Deelname aan de Design Award kan alleen als het product eerder een nationale of internationale prijs heeft gewonnen. Het Stationsplein is in 2008 onderscheiden met de Dutch Design Award.
Andere winnaars in deze editie zijn onder andere: Audi A5 coupé; Pink Project van Brad Pitt voor New Orleans; stormparaplu van Senz uit Delft.
De onafhankelijke jury koos 45 prijswinnaars uit 1200 genomineerde producten. Het is voor het eerst dat een landschapsarchitectonisch project is bekroond.

 Lodewijk Baljon wint Duitse designprijs met stationsplein Apeldoorn

Reageer op dit artikel