nieuws

Koolhaas terug in Den Haag

Geen categorie

Den Haag heeft in 2015 wederom een markant gebouw van Rem Koolhaas. Voor het Centraal Station komt een 93 meter hoog gebouw van de architect. In het M-vormige gebouw komen woningen, kantoren en winkels. Het stadsbestuur heeft het ontwerp afgelopen vrijdag goedgekeurd.

Koolhaas terug in Den Haag

 

 

 

Het gebouw gaat uit drie torens bestaan die vanaf 60 meter hoogte tot het hoogste punt op 93 meter met elkaar verbonden zijn. In de twee smalle torens komen 179 woningen en in de derde toren kantoren. Onder het plein wordt een garage gerealiseerd met een openbare fietsenstalling voor 6.000 fietsen. Op de begane grond komen winkels.

Marnix Norder, wethouder van Den Haag, vindt het “een uniek besluit voor een uniek gebouw”. Volgens hem krijgt het Haagse stationsgebied met het multifunctionele gebouw een entree om trots op te zijn. De gemeente stelt zich garant voor de afname van 12.500 vierkante meter kantoorruimte. Dat betekent in het uiterste geval dat de gemeente die ruimte zelf zal gebruiken.

Reageer op dit artikel