nieuws

Inbo ontwerpt eerste digitale kantoor

Geen categorie

Het eerste digitale kantoor is een feit. Architectenbureau Inbo
ontwierp voor softwarebedrijf Decos een space-achtig onderkomen. “Alsof een meteoriet is ingeslagen in het bedrijventerrein”, omschrijven de architecten hun creatie.

Inbo ontwerpt eerste digitale kantoor

 

 

 

Het Decos-onderkomen is qua vorm nog het best te vergelijken met een ovale facetgeslepen diamant. De alzijdige nieuwbouw telt 2500 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen en een kelder. Het pand is 45 meter lang en 35 meter op de breedste zijde. De vijftien vlakken die de vorm van het gebouw bepalen, zijn allemaal verschillend van afmeting, ligging en schuinte.

Star Wars

Met het futuristische ontwerp won Inbo twee jaar geleden de door Decos uitgeschreven prijsvraag. De softwarefabrikant nodigde drie gerenommeerde bureaus uit om een ‘papierloos kantoorpand’ te ontwerpen op het Space Businesspark, een hoogwaardig bedrijventerrein met ruimtevaartgeoriënteerde bedrijven, waaronder Estec. Het gebouw moest niet alleen de technologische ambities van het bedrijf uitstralen maar ook tot de verbeelding spreken. “We hebben die vraag als een stripverhaal benaderd. De opdrachtgever is een fan van Star Wars. Het gebouw verbeeldt de snelle toegang tot een nieuwe, digitale wereld.”

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel