nieuws

i29 wint Badkamer Design Award

Geen categorie

i29 interior architects heeft de Badkamer Design Award gewonnen in de categorie Home. Het bureau won met een badkamer aan een Amsterdamse gracht. In de categorie Hotel kreeg Marjolein Garritsen de prijs voor haar badkamerontwerp in een vliegtuigsuite in Teuge.

i29 wint Badkamer Design Award

 

 


Foto’s Horizon Photoworks

Het jury-oordeel over het ontwerp van i29 interior architects:

‘Een appartement in een fraai historisch pand aan een Amsterdamse gracht had een blinde achterwand op de gewenste locatie van de badkamer. i29 heeft op die wand door middel van een verticale ‘tuin’ een briljant buiteneffect gecreëerd, dat ook de rest van de woning sterk beheerst. De suggestie van het buitenleven en de sobere detaillering hebben visueel Japanse referenties.’ De badkamer werd uitgevoerd door uitvoering van deze badkamer zijn Bas Putter Installatietechniek en Aannemersbedrijf M.J. Rasch.

 
Badkamer Marjolein Garritsen. Foto Horizon Photoworks

Het jury-oordeel over de badkamer van Marjolein Garritsen:

‘In eerste instantie had de jury enige reserve bij een hotelsuite in een vliegtuig in ruste, maar die gedachte werd compleet ontzenuwd bij bezichtiging van dat fenomeen in de Nederlandse hotelwereld. De door Marjolein Garritsen met zorg vormgegeven cylindervormige ruimte en de ruim aanwezige vliegtuigambiance, zorgen voor een unieke hotelervaring. Vooral de zeer eigen locaties van slapen, baden en verblijven zijn divers en ontspannend van sfeer. De technische uitvoering van het sanitair is op hoog niveau.’ Verantwoordelijk voor de uitvoering van het project zijn Stout Group (installatie) en Hoogendoorn MBI (bouw).


Foto links Horizon Photoworks. Foto rechts Karmen Garritsen

De Badkamer Design Awards zijn dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit Jan Pesman, architect (voorzitter); Karel Boonzaaijer, ontwerper; Diederik Fokkema, architect; en sanitairdeskundigen Irene van der Klugt en Ron Kompeer.

Reageer op dit artikel