nieuws

Hoeksche Waard winnaar eerste Mooi Nederland Prijs

Geen categorie

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu heeft gisteren de eerste Mooi Nederland Prijs uitgereikt in Mijnsheerenland. Winnaar van deze publieksprijs van 10.000,- euro is het plan voor een regiopark aan de noordrand van de Hoeksche Waard.

Hoeksche Waard winnaar eerste Mooi Nederland Prijs

 

 

 

In een online nek-aan-nek race bleef de Hoeksche Waard met 2.319 stemmen nipt voor de nummer twee: het plan om de Limburgse Caumerbeek te transformeren tot een natuurlijke en aantrekkelijke waterloop (2.226 stemmen). Het Baarnse ontwerp voor een in het talud van een snelweg geïntegreerd bedrijvenpark eindigde met 1.500 stemmen op de derde plaats.

Culturele hotspot

De nu nog weinig samenhangende noordrand van de Hoeksche Waard moet uitgroeien tot een culturele hotspot en een laboratorium voor duurzaamheid. De plannen voorzien in wonen, werken en recreëren temidden van kreken, dijken en een proeftuin voor biodiversiteit en stadslandbouw.

Nederland mooier maken

De Mooi Nederland Prijs is een initiatief van minister Cramer en is bedoeld als extra beloning voor het meest inspirerende project om Nederland mooier te maken. Eerder had Cramer namelijk al via de Innovatieregeling Mooi Nederland financiële steun verleend aan 26 projecten. Burgers konden daarna online stemmen om de winnaar van de publieksprijs te bepalen. In totaal werden er tussen 15 oktober en 31 december 2009 12.274 stemmen uitgebracht.

 

Reageer op dit artikel