nieuws

Groene gevel voor parkeergarage

Geen categorie

Architectenburo Kühne en Co maakte voor de parkeergarage Westblaak in Rotterdam een ontwerp voor een groene gevel.Langs de verschillende zijvlakken en op de bovenste parkeerlaag wordt in totaal 5000 m2 groene gevel aangelegd waarmee het de grootste van Europa wordt.

Groene gevel voor parkeergarage

 

 

De parkeergarage krijgt een korfstructuur bestaande uit een lichtgewicht metalen gaasconstructie met wintergroende klimplanten (Herdera). Door de combinatie van het groene takkenmotief van de constructie en de planten ontstaat een frisse groene uitstraling.
De planten worden volautomatisch gevoed met het regenwater dat is gefilterd en opgeslagen in waterreservoirs onder de parkeergarage.

Groene gevels

Groene gevels zorgen een lokale reductie van fijnstof, stikstof en omgevingslawaai. Daarnaast dragen ze bij aan een groene en aantrekkelijke leefomgeving. Bovendien werken groene gevels in de zomer verkoelend.

De bouw start mei 2010 en zal naar verwachting eind augustus worden afgerond.

 

Reageer op dit artikel