nieuws

FBW Architecten wint Daas Baksteen Architectuurprijs

Geen categorie

FBW Architecten heeft met Omnizorg Centrum Apeldoorn de Daas Baksteen Architectuur in de wacht gesleept. Volgens de jury bewijst het project dat de opvang van daklozen en verslaafden niet alleen in containers hoeft te gebeuren.

FBW Architecten wint Daas Baksteen Architectuurprijs

 

 

 

 

Het project is volgens de jury van alle kanten verzorgd ontworpen, de openbare binnenruimte voor de hoofdingang geeft de doelgroep een omsloten gebied waar men zichzelf kan zijn. De verticale rasters aan sommige gevels waar klimplanten zich aan zullen gaan hechten verzachten straks het gehele beeld. Aan het interieur is veel zorg besteed. Ook de detaillering, de toepassing van baksteen en de architectonische invulling van het programma van eisen waren doorslaggevend voor de toekenning van de prijs.

Foto: Christian Richters

Moed

Niet alleen verdienen de architecten de prijs, de gemeente Apeldoorn heeft volgens de jury bestuurlijke moed getoond bij de ontwikkeling van het Omnizorg complex. Niet alleen omdat uit het ontwerp de ambitie van de gemeente spreekt tot kwalitatief hoogwaardige invulling van dit verder in te richten stedelijk gebied maar ook om op deze opvallende plek een gebouw voor verslaafdenzorg en daklozenopvang te laten bouwen.

FBW Architecten wint Daas Baksteen Architectuurprijs 2010 Foto: FBW Architecten

Nominaties

Uit 67 inzendingen zijn de volgende 6 projecten genomineerd:
Gemeentehuis Winterswijk, O III Architecten te Amsterdam
Hof van Hersbeek, C 5 Architecten te Breda
6 Urban villa’s, Vera Yanovshtchinsky Architecten te ‘s Gravenhage
Dobbelman Terrein, Architectenbureau Marlies Rohmer te Amsterdam
Kunstkwartier Helmond, LX architecten te Helmond
Omnizorg Centrum Apeldoorn, FBW Architecten te Utrecht

Het Omnizorg Centrum Apeldoorn is in de VOF FBW/ABT samen met ABT Adviseurs in Bouwtechniek te Velp uitgewerkt en gerealiseerd.

Reageer op dit artikel