nieuws

Drijvend recreatie-eiland voor Zeeuwse kust

Geen categorie

Een drijvend eiland voor de Zeeuwse kust waarbij duurzaamheid, innovatie en natuur centraal staan. Dit idee van vier studenten Aquatische Ecotechnologie van de Delta Academy van Hogeschool Zeeland werd als beste bestempeld door opdrachtgever Arno Boomert van Molecaten Vakantieparken. Het plan kwam eind januari op het als winnaar uit de bus.

Drijvend recreatie-eiland voor Zeeuwse kust

 

 

 

Zelfvoorzienend

Het winnende ontwerp van de studenten Aquatische Ecotechnologie is gesitueerd in de Vlakte van Raan. Het eiland bestaat uit drijvende plateaus en kan worden uitgebreid met meerdere segmenten. Met behulp van wind, zon en water is het eiland zelfvoorzienend. Bij eb valt het eiland aan één kant droog op de zandbank en kunnen recreanten midden in de Westerschelde een wandeling maken.
Opvallend was dat de andere studenten eveneens de Vlakte van Raan als meest geschikte locatie aanwezen. Naast geschikte accommodaties voor de doelgroep waren wellness, recreëren in de natuur en een leuke plek voor een dagje uit terugkerende elementen. Ook duurzaamheid en eigen energiebronnen, waarbij energie bijvoorbeeld opgewekt wordt door de getijdenbeweging kwamen in meerdere ontwerpen terug.

Opdracht

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud ontwikkelde afgelopen september een opdracht voor de studenten van de Delta Academy. Hierin werd hen gevraagd om een recreatie-eiland te ontwikkelen. Het eiland moest voorzien in de behoeftes van de recreant van de toekomst en tegelijkertijd Zeeland een economische impuls geven.

Delta Academy

De Delta Academy is de academie voor opleidingen op het gebied van water, land en het leven in deltagebieden. De opleidingen Aquatische Ecotechnologie (watermanagement), Civiele Techniek (weg- en waterbouw) en de in ontwikkeling zijnde opleiding Delta Management Design (gebiedsontwikkeling) bundelen hierin de krachten.

Reageer op dit artikel