nieuws

Bosvilla Park Brederode door Hofman Dujardin Architecten

Geen categorie

Hofman Dujardin Architecten verwierf de particuliere opdracht voor een bosvilla in Park Brederode, Bloemendaal. De woning, met de welluidende naam ‘de Haas, de Eekhoorn en de Vogel’ biedt dankzij zijn gestapelde volumes een rijke verscheidenheid aan uitzichten op de bosrijke omgeving.

Bosvilla Park Brederode door Hofman Dujardin Architecten

 

 

 

De villa heeft een totale oppervlakte van 350 vierkante meter. Het bebouwde oppervlakte op de begane grond is 126 vierkante meter. Doordat de volumes ten opzichte van elkaar zijn gedraaid, ontstaan op iedere verdieping royale terrassen met elk een eigen oriëntatie op de omgeving krijgt. Grote ramen kaderen het landschap in.

Bosvilla Brederode

Grote woonkeuken en kamer

Met een woonkeuken van 55 vierkante meter en een woonkamer van 98 vierkante meter mag met recht gesproken worden van een villa. Beide ruimtes zijn royaal, licht en hebben een relatie met de tuin en de terrassen. De materialisatie is stoer en eenvoudig gehouden. De zandstenen gevel refereert aan de kleuren van de nabijgelegen duinen van Bloemendaal.

Bosvilla Brederode

Laag energieverbruik

De volumeopbouw leent zich goed voor duurzame toepassing van betonkernactivering. Hierdoor warmt de woning in de zomer niet snel op en koelt de woning in de winter niet snel af. Ook kan de villa worden voorzien van warmte- en koudeopslag in de grond.

 www.hofmandujardin.nl

Bosvilla Brederode

Reageer op dit artikel