nieuws

Blikvanger voor Helsingborg

Geen categorie

Schmidt hammer lassen architects hebben de ontwerpwedstrijd gewonnen voor een nieuw Congrescentrum met hotel voor de centrale haven van Helsingborg in Zweden.

Blikvanger voor Helsingborg

 

 

 

Het project omvat 16.900 vierkante meter congres en hotelfaciliteiten en 171.100 vierkante meter woningbouw op het voormalige ferrydok Ångfärjan in het stadscentrum. Het project gaat een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de promenade die langs de kade komt.

Zoutkristallen Helsingborg

De facades van het gebouw krijgen een rechthoekig patroon om de open en lichte structuur te versterken. Het hotel krijgt twaalf verdiepingen met 230 kamers. Het congrescentrum start met drie verdiepingen en zal in de toekomst twaalf verdiepingen hoog groeien. De appartementen zijn van het congrescentrum gescheiden door een smalle voetgangersstraat. De toekomstige promenade gaat de gebouwen met elkaar verbinden. De appartementenblokken variëren van twee tot negen etages.

Zoutkristallen Helsingborg

 

 

 

Reageer op dit artikel