nieuws

Amfora Amstel wint internationale prijs

Geen categorie

De pilot Amfora Amstel, een project van Strukton en uitgewerkt door Zwarts & Jansma Architecten, heeft de MIPIM Future Projects Award in de categorie Big Urban Projects gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door de organisatie van de vastgoedbeurs MIPIM en het vaktijdschrift Architectural Review.

Amfora Amstel wint internationale prijs

 

 

Amfora Amstel is een concrete uitwerking van een deel van het Amfora-concept, waarbij een stadsuitbreiding wordt gerealiseerd onder de stad Amsterdam. Het voorstel voor nieuwe ruimte onder de Amstel is ontstaan in samenwerking met onder andere het Koninklijk Theater Carré en Intercontinental Amstel Amsterdam, en strekt zich uit van het Amstel Hotel tot aan de Stopera.

Het project is gebaseerd op het feit dat verdichting een ideale manier is om de CO2-uitstoot te beperken. Stadsbewoners gebruiken minder individueel transport en faciliteiten worden door meer mensen gebruikt. Het huidige Amsterdam en zijn culturele instellingen leiden bovendien onder ruimtegebrek en blijven daardoor beperkt in hun mogelijkheden. Ook wordt de bovengrondse verrommeling van de stad tegengegaan, waardoor de historische samenhang en de uitstraling van Amsterdam worden versterkt.

De partners rond Amfora Amstel zullen op 8 april het plan in zijn volle omvang in Koninklijk Theater Carré presenteren. 

www.strukton.com
www.arplus.com

 

Reageer op dit artikel