nieuws

Aanbesteding ecohotel De Punt

Geen categorie

In natuur- en recreatiegebied De Punt, gelegen aan de Grevelingen in de gemeente Goedereede, komt een duurzaam ecohotel. De aanbestedingsprocedure voor de ontwikkeling en exploitatie van het hotel is gestart. Het streven is het hotel te openen in 2013.

Aanbesteding ecohotel De Punt

 

 

De Punt vormt een overgangsgebied van het toeristische Brouwersdam naar de natuurzone aan de zuidkant van het eiland Goeree-Overflakkee. De ligging aan het Grevelingenmeer en de Noordzee biedt mogelijkheden om het gebied economisch en ecologisch beter te benutten. Het hotel biedt bezoekers een aantrekkelijke plek om te overnachten, te recreëren en de natuur te beleven.

 aanbesteding ecohotel Grevelingen

Uitgangspunt voor het ontwerp is dat het hotel zoveel mogelijk op gaat in het landschap. Het hotel mag de zichtlijnen vanaf De Punt en vanaf het water zo weinig mogelijk verstoren. Op die manier biedt het hotel ook zijn gasten een optimale beleving van het omringende landschap.

Voorzieningen

Het ecohotel gaat tussen de 80 en 160 kamers tellen. De ontwikkeling van het hotel biedt ruimte voor zorg- of wellnessvoorzieningen. Daarnaast hebben bezoekers van het hotel in de toekomst direct toegang tot de wandelroutes in het natuur- en recreatiegebied De Punt. Hier ontstaan de komende jaren nog meer recreatiemogelijkheden, met onder meer de aanleg van een bunkerroute, waterpartijen en een belevingsbos. De totale ontwikkeling van De Punt vormt onderdeel van het Programma Zicht op de Grevelingen.

Geïnteresseerden voor de aanbesteding kunnen zich melden bij Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen.

Reageer op dit artikel