nieuws

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2010

Geen categorie

De Jan Prins en Willibrord-school is onderscheiden met de vakprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2010. De school krijgt de prijs omdat het volgens de jury zowel in ruimtelijk als in programmatisch opzicht een overtuigende ingreep is van de Arconiko Architecten. De herontwikkeling van het RDM terrein, de RDM Campus op Heijplaat door Plus Architecten en Van Heerden en Partners met Studio Dara is de publiekslieveling.

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2010

 

De herontwikkeling van het RDM terrein tot een RDM Campus waar onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken aan een duurzame toekomst wordt gezien als vernieuwend, krachtig en uitnodigend en heeft volgens het publiek een verfrissende impuls gegeven aan de wijk Heijplaat.

rdmRDM Innovation Dock op Heijplaat, Rotterdam door PLUS architecten. Foto Rob ’t Hart

De tweede publieksfavoriet is de transformatie van de SS Rotterdam. De wijze waarop het schip is verbouwd wordt door de stemmers gezien als een architectonisch hoogstandje. Op de derde plaats is de herontwikkeling van ‘Atlantic House’ door Jeroen Hoorn architect in de Scheepvaartkwartier geëindigd. Het project wordt geroemd voor de wijze waarop het pand een heel nieuwe en moderne invulling heeft gekregen en toch zijn historische karakter heeft behouden.

Architectuurprijs 2010
Atlantic House. Foto: Interieur Jeroen Hoorn Architect, exterieur Studio Schuurmans

Rotterdam Architectuurprijs 2010

Rotterdammers konden via Rotterdam.nl hun stem uitbrengen en hun waardering voor architectuur in Rotterdam uiten. Dit jaar was het thema herontwikkeling en transformatie. De prijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door Architectuur Instituut Rotterdam (AIR).

 

Reageer op dit artikel