nieuws

Vernieuwing Station Amsterdam Zuid

Geen categorie

Het Station Amsterdam Zuid ondergaat de komende jaren een grondige verbouwing om het groeiende aantal bezoekers beter te kunnen stroomlijnen. Claus en Kaan Architecten zijn de ontwerpers van de plannen.

Vernieuwing Station Amsterdam Zuid

 

 

 

De beide entrees aan het Mahlerplein en Zuidplein worden door Claus en Kaan Architecten vernieuwd en overdekt. Aan de pleinen komt ongeveer 1000 vierkante meter aan winkels en een Kiosk aan de Parnassusweg.

ProRail en de NS gaan daarnaast de capaciteit van de fietsenstalling verdubbelen en de bewegwijzering in het station verbeteren. De gemeente is onlangs begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Volgens planning moet het station in het eerste kwartaal van 2012 gereed zijn.

Reageer op dit artikel