nieuws

Uitslag Fidias-Awards

Geen categorie

Eind november zijn de Belgische interieurprijzen uitgereikt. De Fidias-Awards gingen naar professionele interieurarchitecten die konden meedingen in vier categorieën, privé, commerciële gebouwen, scenografie en meubelontwerp. Daarnaast stond de prijs ook open voor inschrijvingen voor studenten die zijn afgestuurd in het studiejaar 2009-2010. Dit jaar werd eveneens een overkoepelende ecologie prijs uitgereikt en gaf de jury een eervolle vermelding aan een openbaar gebouw.

Uitslag Fidias-Awards

De winnaars:

Privé / Meubelontwerp: Verblijf voor een tweeling – Marc Supply
Commercieel: Top Running 2 – Jan Geysen
Scenografie: Ambiorix, koning der Eburonen – Bas Vrehen
Ecologie: stand JAGA – Stefan Put
Openbaar: Patient Room of the Future – Hugo Van Leuven (eervolle vermelding)

 Dieltjens onderscheiden met Fidias Award
Ellen Dieltjens – totaalconcept voor afscheidscentrum.

Studenten

De studenten zijn geselecteerd en voorgedragen door de verschillende onderwijsinstituten. Inzenden kon in twee categorieën: meubelontwerp en interieurontwerp.
Meubel: Hidden – Sarah Philippaers
Interieur: Ellen Dieltjens – totaalconcept voor afscheidscentrum

Concept

De organisatie van de Fidias-Awards bekroonde ook een nog niet gerealiseerd concept. Machteld Raes en Steven De Paepe gingen met de overwinning aan de haal. Zij kregen de prijs voor een kinderdagverblijf en een directeurswoning op het Antwerpse Kiel van architect Renaat Braam. Het duo verfraaide niet alleen de gebouwen, maar ook de omliggende tuin.

Reageer op dit artikel