nieuws

Top 10 architectuurboeken 2010 <br> #10: Hamsun Holl Hamarøy / Literature Architecture Landscape

Geen categorie

Een van de laatst binnengekomen boeken op de redactie valt meteen op door de drie woordkoppels op de omslag: Hamsun/Literature, Holl/architecture, Hamarøy/landscape. En daarin ligt gelijk het sublieme van dit boek verscholen: het is niet alleen een documentatie van een prachtig stuk architectuur, maar ook het verslag van een ontwerpproces waar architectuur slechts een deel van uitmaakt.

Top 10 architectuurboeken 2010 <br> #10: Hamsun Holl Hamarøy / Literature Architecture Landscape

Veel is er geschreven over de wisselwerking tussen architectuur en literatuur en over architectuur en landschap, maar nooit eerder kwam de intrinsieke verknoping van deze drie grootheden aan de orde.

Eerder dit jaar las ik het boek over Holls HEART museum in Herning. Een typisch standaard boekwerk dat vaker verschijnt naar aanleiding van de afronding van een mooi project. Het boek over het museum in Hamarøy gaat verder en weet het ontwerp te verbinden aan grote thema’s in de architectuur. Het boek won de Architectural Book Award 2010 die jaarlijks wordt uitgereikt door het Deutsches Architektur Museum.

www.lars-mueller-publishers.com

 

Reageer op dit artikel