nieuws

Tentoonstelling joods Nederland ná de Tweede Wereldoorlog

Geen categorie

Tot 8 mei 2011 is de door Kossmann.dejong ontworpen en ingerichte overzichtstentoonstelling ‘Wie niet weg is, is gezien’ in het Joods Historisch Museum in Amsterdam te zien. In deze tentoonstelling wordt de verscheidenheid van joods Nederland ná de Tweede Wereldoorlog getoond aan de hand van beeld, geluid, filmfragmenten, interviews en meer.

Tentoonstelling joods Nederland ná de Tweede Wereldoorlog

 

 

De tentoonstelling wil zowel herkenning als verrassing oproepen. De bezoeker zal in interviews en filmfragmenten tal van bekende en minder bekende mensen uit verschillende generaties tegenkomen met persoonlijke verhalen en eigendommen. Veel van de objecten zijn voor deze tentoonstelling bij elkaar gezocht en worden voor het eerst getoond. Zie ook: www.jhm.nl

Tentoonstelling joods verleden 

Speciaal voor deze tentoonstelling is het plafond tussen de begane grond en de eerste verdieping opengemaakt waardoor de ruimtelijke ervaring van de synagoge weer tot zijn recht komt. Een wolk van meer dan 60 in de ruimte hangende affiches verbindt daarmee de nieuwe tentoonstelling op begane grond zowel ruimtelijk als inhoudelijk met de eerder door Kossmann.dejong ontworpen vaste opstelling op de eerste verdieping.

Tentoonstelling Kossmann.deJong 

Evenementen bij deze tentoonstelling

Family portrait zo 26 dec 2010
Rondgang met gids (voor kinderen)

Barbaren co lezen toneel, poëzie en proza zo 9 jan 2011
Door o.a. Jaïr Stranders, met teksten van Loek Zonneveld
Interviews en reportages door Barbaren co, een groep toneelspelers en theatermakers die op een theatrale manier oude geschriften en documentaires tot leven brengen.

Kijken, sjmoezen, eten di 18 jan 2011
Een avond met Renée Sanders en haar films
Renée Sanders, chroniqueur van joods Nederland na 1945, geeft een lezing over haar werk. Aansluitend worden documentaires van haar vertoond.

Gallery Talk zo 23 jan 2011
Door Hetty Berg
Conservator Hetty Berg vertelt over de tentoonstelling ‘Wie niet weg is, is gezien. Joods Nederland na 1945’.

Reageer op dit artikel