nieuws

Start bouw Danshuis Amsterdam niet dit jaar

Geen categorie

De bouw van het Danshuis in Amsterdam, een ontwerp van Tekton Architekten gaat dit jaar definitief niet meer van start. Dat was wel de bedoeling. Eerder bleek al dat het moeilijk zou worden nog in 2010 met het project te beginnen.

Start bouw Danshuis Amsterdam niet dit jaar

 

 

 

Dat schrijft wethouder Carolien Gehrels (cultuur, PvdA) in een brief die ze deze week aan de gemeenteraad heeft verstuurd. De partijen die het Danshuis moeten gaan bouwen, waaronder woningcorporatie Stadgenoot, hebben om uitstel gevraagd. Reden hiervoor is dat het huis onderdeel is van een blok waarin verder vijftig koopwoningen zitten. Zij willen pas beginnen als 60 procent van deze woningen is verkocht. Dat is nog niet het geval.

In Amsterdam wordt al jaren gesproken over de bouw van het Danshuis. In het pand in het Polderweggebied in Amsterdam-Oost moeten onder meer dansstudio’s en een presentatiezaal komen. De kosten zijn begroot op 13 miljoen euro, waarvan Amsterdam 5 miljoen euro op tafel zou leggen.

De gemeente heeft als voorwaarde voor het verlenen van de subsidie gesteld dat de bouw dit jaar zou beginnen. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad praten er binnenkort over hoe het nu verder moet. Stadgenoot en zijn partners gaan in ieder geval een verzoek voor een nieuwe deadline indienen.

 Dancehouse Amsterdam door Tekton Architecten Impressie www.tekton-architekten.nl

Overigens zijn er nog meer vraagtekens over het Danshuis. De stichting die het huis moet gaan exploiteren, heeft bij de gemeente een begroting ingediend. Die stemt Gehrels niet optimistisch over de toekomst, zo schrijft ze aan de gemeenteraad.

DansHuis Amsterdam

DansHuis Amsterdam is een centrum voor de Amsterdamse eigentijdse dans. Ingericht met studio’s, werkplaatsen, kantoren en een presentatieruimte. Choreografen werken hier aan nieuwe dansproducties en kunnen deze in de presentatieruimte tonen aan het Amsterdamse publiek. Professionele én amateurdansers kunnen in het DansHuis hun trainingen, lessen en workshops volgen. DansHuis Amsterdam is een initiatief van DansWerkplaats Amsterdam, Henny Jurriëns Stichting en de Stichting Huis voor de Dans. Dansgroep Amsterdam, Anouk van Dijk. 

ANP/Het Parool

 

Reageer op dit artikel