nieuws

Sculptuur als stedelijk accent

Geen categorie

Bekkering Adams Architecten realiseerde in opdracht van de RGD langs de Harlingervaart in Leeuwarden een techniekgebouw dat is behandeld als een sculptuur, een vrijstaand autonoom object op het plein aan de Harlingervaart.

Sculptuur als stedelijk accent

 

 

Het gebouw volgt de enveloppe van het programma, met overstekken bij het entreegebied en een hoog accent aan de zuidzijde waar de koelunits zijn gesitueerd, die het gebouw een landschappelijk accent naar de vaart geven. De plint van het gebouw ligt terug zodat het effect van een zwevend volume wordt gecreëerd. Het effect wordt versterkt door verlichting onder het overstek.

 Bekkering-2 

De huid van het gebouw is door Bekkering Adams Architecten uitgevoerd in een licht bronskleurige aluminium plaat met perforaties en reliëf prints. Het golvend patroon, met perforaties waar ventilatie dit vereist en licht bij het entreegebied, met een bas-reliëf patroon, versterkt het effect van een monolithisch volume.

Bekkering-3 

Reageer op dit artikel