nieuws

Provinciale Staten torpedeert Stadsforum Groningen

Geen categorie

Gedeputeerde Staten van Groningen komt de twee jaar geleden gemaakte afspraak om de bouw van het Forum in de stad Groningen te ondersteunen met 35 miljoen euro niet na. in Provinciale Staten is geen steun meer te vinden voor de twee jaar geleden door de vorige gedeputeerde Bleeker gedane toezegging.

Provinciale Staten torpedeert Stadsforum Groningen

Gedeputeerde William Moorlag verklaarde vanochtend op Radio 1 zich te schikken naar de wens van de Staten. Volgens een meerderheid van de Staten rammelt de exploitatie van de beoogde cultuurtempel bij de Grote Markt aan alle kanten. De verwachte bezoekersaantallen, de hoeveelheid extra banen en de financiële opbrengsten zouden nergens op gebaseerd zijn. Daarnaast bestaat de vrees dat weinig kapitaalkrachtige culturele instellingen als de bibliotheek een verblijf in het Forum niet kunnen betalen.

Het stadsbestuur onder leiding van Burgermeester Rehwinkel is buitengewoon verontwaardigd over de intrekking van het voorstel. Het Nieuwsblad van het Noorden meldde gisteravond dat de gemeente juridische stappen gaat ondernemen tegen de provincie om alsnog subsidie voor de bouw van het Forum binnen te halen.

Reageer op dit artikel