nieuws

Ontwikkeling Amsterdams vervoersknooppunt op film

Geen categorie

Het Stationseiland Amsterdam Centraal kent zo’n 260.000 reizigers per dag. In de toekomst stijgt het aantal naar zo’n 330.000 reizigers. Door het groeiend aantal reizigers is het noodzakelijk om het Stationseiland aan te passen aan de eisen van de tijd. De ontwikkeling van alle bouwprojecten rond dit vervoersknooppunt worden toegelicht in een speciaal samengesteld film ´Werk in uitvoering´.

Ontwikkeling Amsterdams vervoersknooppunt op film

 

Het Stationseiland is een groot samenhangend geheel met veel verschillende grote bouwprojecten: het renoveren van de Stationshal, de nieuwe entrees aan de Centrum- en IJ-zijde, poortvrije passages, een busstation aan de IJ-zijde, een fiets- en voetgangerstunnel én de Noord/Zuidlijn. De film toont de gecompliceerdheid van de bouwprojecten en hoe achter de bouwhekken dag en nacht hard wordt gewerkt.

De film, gemaakt in opdracht van Coördinatie Stationseiland geeft ook een blik op het toekomstige eindresultaat. 

 

Reageer op dit artikel