nieuws

ONIX is ‘Architect van het Jaar 2010’

Geen categorie

Onix uit Groningen en Helsingborg (Zweden) mag zich een jaar lang ‘Architect van het Jaar 2010’ noemen. Tenminste dat vindt Architectenwerk die afgelopen zaterdag de prijs voor de vierde maal heeft uitgereikt. Doel van de prijs is naast de kwaliteit van het gerealiseerd werk ook de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

ONIX is ‘Architect van het Jaar 2010’

 

 

Oprichters Alex van de Beld en Haiko Meijer van Onix wonnen de categorieprijs voor middelgrote bureaus en werden aansluitend door de jury unaniem gekozen als ‘Architect van het Jaar 2010’.

De drie categorieprijzen werden als volgt verdeeld:
– Categorie Small (tot 10 fte): Moriko Kira Architect uit Amsterdam
– Categorie Medium (10-20 fte): ONIX uit Groningen en Helsingborg (Zweden)
– Categorie Large (boven 20 fte): hvdn architecten uit Amsterdam

De publieksprijs ging naar LEVS Architecten uit Amsterdam.

Veenkubus Onix ArchitectenExterieur- van het door ONIX recent opgeleverde atelier voor kunstenaars (dezogenaamde ‘Veenkubus’) in Veendam. Het concept wordt tevens ingezet als goedkope woning (minder dan 50.000,- Euro) voor starters op de woningmarkt.

Reageer op dit artikel