nieuws

Nog steeds veel mis met Europese aanbesteding

Geen categorie

Bij Europese aanbestedingen gaat nog steeds veel mis. Dit blijkt uit de meldingen bij het BNA Meldpunt Architectenselecties. Het lijkt wat beter te gaan met de Europese ontwerpuitvraag. Kreeg het BNA Meldpunt vorig jaar nog klachten over 80 procent van de Europese aanbestedingen, nu ligt dat op 58 procent. Daarbij ging het om 138 klachten over 57 aanbestedingen.

Nog steeds veel mis met Europese aanbesteding

 

Wel kwam de BNA nu veel vaker in actie na meldingen over misstanden. Dat gebeurde dit jaar in 90 procent van de gevallen tegen 42 procent in 2009. Ruim 60 procent van de klachten ging over aanbestedingen van onderwijsgebouwen of onderwijsprojecten.

In 91 procent van de gevallen stelden opdrachtgevers volgens de architecten veel te hoge ervaringseisen.

 

Reageer op dit artikel