nieuws

Nieuwe huisvesting voor Hoge Raad der Nederlanden

Geen categorie

De aankondiging voor de nieuwe huisvesting van de Hoge Raad der Nederlanden is gepubliceerd op de aanbestedingskalender.

Nieuwe huisvesting voor Hoge Raad der Nederlanden

De aanbesteding verloopt via een publiek private samenwerking. De opdrachtgever voor het nieuwbouwproject is het ministerie van Justitie.

De nieuwbouw komt op de hoek van het Korte Voorhout en het Smidsplein. Deze locatie, waar nu de Franse ambassade en een kantoorpand gevestigd zijn, komt na sloop van de huidige bebouwing, beschikbaar voor de nieuwbouw van de Hoge Raad.

Architectuur

Representativiteit dient het leidende principe zijn voor de nieuwe huisvesting van de Hoge Raad der Nederlanden. Daarnaast is flexibiliteit een belangrijke randvoorwaarde. Dit voor het verkrijgen van een hoog adaptief vermogen van het gebouw, van de ondersteunende installaties en van de procesondersteunende infrastructuur. Het doel is dat de Hoge Raad der Nederlanden straks decennia lang vooruit kan op de nieuwe locatie. De nieuw te bouwen huisvesting moet over vijf jaar inspireren en functioneren, maar ook nog over vijftig jaar.

Reageer op dit artikel