nieuws

Nieuw Holland eiland Sint Petersburg

Geen categorie

Roman Abramovitisj heeft behalve voetbal ook interesse in kunst. Hij steekt 300 miljoen euro in het Nieuw Holland eiland in het centrum van Sint Peterburg. Op het eiland komt ook een museum waar de eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea zijn eigen kunstcollectie kan gaan tonen.

Nieuw Holland eiland Sint Petersburg

 

 

 

Nieuw Holland stamt uit de 18e eeuw toen het diende als werkplaats voor scheepsbouwers. Norman Foster won ooit een competitite om het eiland opnieuw te ontwikkelen met behoud van de oude elementen zoals een aantal hoge loodsen. De financiële crisis heeft echter roet in het eten gegooid voor de ontwikkeling van de projecten van Foster. De Rossija Toren in Moskou die de hoogste wolkenkrabber van Europa had moeten worden is als eerste afgeblazen. Ook verviel de financiering onder Nieuw Holland.

Abramovitisj neemt deze nu ter hand en wil op het eiland behalve galeries en het museum ook hotels, winkels en kantoren bouwen. Het is nog onduidelijk of hij opnieuw een competitie uitschrijft voor architecten of dat hij zijn eigen plannen laat uitwerken. Het eiland moet in 2017 klaar zijn.

Bron: de Volkskrant

Reageer op dit artikel