nieuws

Nederlands paviljoen Horticultural Expo Xi’an 2011

Geen categorie

Dankzij het ontwerp voor Holland Garden van Alliance-NL (een alliantie van bureaus die in China actief zijn) is Nederland ook van de partij op de International Horticultural Expo in Xi’an in 2011. Allicance-NL bestaat uit Archipelontwerpers, Atelier Dutch, EuSino foundation, Mattmo, Okra Landschapsarchitecten en Tekton Architekten.

Nederlands paviljoen Horticultural Expo Xi’an 2011

 

Door de vooraanstaande positie die Nederland inneemt op het gebied van bloemen krijgt de Nederlandse bijdrage een prominente plek aan het water. De tuin en paviljoenen worden geheel door de Chinese overheid aangelegd en bekostigd. Nederland is verantwoordelijk voor de content en inrichting van de tentoonstellingen.

 Holland Garden 

 Holland Garden 

Holland Garden

Water, watermanagement en de kringloop van voedsel en energie vormen de thema’s van de Holland Garden. Er is een mini landschap ontworpen waarin natuurschoon, landbouwproductie en innovatie bij elkaar zijn gebracht. De Holland Garden bestaat uit drie onderdelen. Als eerste de tuin met daarin een cyclische waterloop. Verder het Eco paviljoen, waarin plaats is voor bijzondere exposities en bijeenkomsten. Als eyecatcher is er de Flower Folly, een door de computer gegenereerd landmark gebaseerd op de versmelting van de omtrekken van Xi’an en Nederland. 

Horticultural Expo

Op de International Horticultural Expo staat de relatie mens en natuur centraal. Daarmee ligt er een sterke nadruk op duurzaamheid. Naast de nieuwe land- en tuinbouwtechnieken komen ook de laatste ontwikkelingen in watermanagement, ecotechniek en energiebeheer aan bod. Vanwege de sterke en snelle verstedelijking in China zal er tevens aandacht zijn voor duurzame stedelijke transformatie. Tijdens de zes maanden dat de International Horticultural Expo geopend zal zijn rekent de organisatie op ongeveer 12 miljoen bezoekers.

 Holland Garden Flower Paviljoen Holland Garden – Flower Pavilion

Reageer op dit artikel