nieuws

Multi presenteert aangepast plan Forum Rotterdam

Geen categorie

Forum Rotterdam is de nieuwe naam voor de multifunctionele kubus aan de Coolsingel in de Rotterdamse binnenstad. Multi heeft het aangepaste ontwerp van OMA deze week aan Welstand gepresenteerd.

Multi presenteert aangepast plan Forum Rotterdam

 

 

 

 

Met 6 winkellagen, 66 meter hoogte en 35.000 m2 is het een van de grootste winkelprojecten die in Nederland zijn gepland. Het programma omvat verder 3000 m2 horeca, 2000 m2 cultuur, 15.000 m2 kantoor (waarvan 5000 m2 in het oude ABN Amro-gebouw), 100 woningen en een hotel met 150 kamers.

Het opvallende, transparante ontwerp van OMA wordt een herkenbaar en beeldbepalend bouwwerk in het centrum. Het verbindt de drie drukste en belangrijke winkelroutes Lijnbaan, Binnenwegplein en Beurstraverse (‘Koopgoot’) met elkaar. Groene terrassen bieden de consument een overzicht over alle publieke functies in het gebouw en ook over de omgeving.

Het nieuwe gebouw staat op alle lagen in verbinding met het monumentale Bankgebouw, dat onder supervisie van monumentenspecialist Wessel de Jonge architecten wordt gerenoveerd en deel uitmaakt van het totale plan. De entrees van de kantoren, het hotel en de woningen bevinden zich in het Bankgebouw aan de Coolsingel.

Winkels en horeca zijn over vele lagen gegroepeerd rond een binnenruimte in Forum Rotterdam. Er zijn 6 winkellagen die via 3 loopniveaus ontsloten worden. Hierdoor ontstaan dubbelhoge winkels met puien van 9 meter hoog. Energiezuinige concepten maken integraal deel uit van het ontwerp.

Bron: Property.NL

 

Reageer op dit artikel