nieuws

Markthal Metropol Parasol geopend in Sevilla (Spanje)

Geen categorie

Onlangs is de gedeeltelijke voltooiing van het project Metropol Parasol, een ontwerp van Jurgen Mayer H., gevierd. Het feest begon met de opening van de markthal. Het grootste gedeelte van de houten constructie is inmiddels gerealiseerd. De oplevering van het project staat gepland voor maart of april 2011.

Markthal Metropol Parasol geopend in Sevilla (Spanje)

Metropol Parasol wordt een nieuw icoon voor Sevilla, een landmark dat de rol van Sevilla fascinerende culturele bestemming moet benadrukken. Het project verkent de mogelijkheden om het nieuwe stadscentrum te maken van de Plaza de la Encarnación. Deze plek biedt ruimte voor een verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld geschiedenis, vrije tijd en commercie.

Het Metropol Parasol zijn grote structuren biedt een archeologische site, een boerenmarkt, een verhoogde plein, meerdere bars en restaurants onder en in de parasols, evenals een panoramaterras bovenop de parasols. Uitgevoerd als een houten constructie met een polyurethaan coating, lijken de parasols uit een archeologische opgraving te groeien. De kolommen worden belangrijke ingangen naar het museum onder het plein en naar het panoramadek boven. Het gemixte karakter moet de relatie tussen cultuur en commercie in het hart van Sevilla versterken.

 

Reageer op dit artikel